den gyllene draken kallar

Snart är det dags för Gulddraken, den enda jobbfest som min make faktiskt kräver att få följa med på.  I år säger ett ont rykte att festen i sparsamhetens tecken kommer att ske på eftermiddagen.

Nå, de nominerade är…

Bland stans lyxigaste krogar (lyx)
Esperanto
Frantzén/Lindeberg
Mathias Dahlgren, Matsalen

Bland krogarna man har råd att besöka ibland (mellan)
El Diablo
Mathias Dahlgren, Matbaren
Sjögräs

Bland krogarna där jag garanterat har råd med (budget)
Indian Garden
Nhu’s
Soldaten Svejk

Bland stans kaffe- och te(?)ställen
GulddrakeCocovaja
Le Petit France
Bakverket

Och så barerna
Le bar rouge
Reisen
Lydmar

Allra roligast är det att läsa om de nominerade i budgetklassen. Här finns så många krogar i stan och det är svårt att ha koll på alla. Lyxkrogarna känner jag ändå till, även om jag inte alltid har råd att besöka dem. Jag är lite orolig över att Indian Garden är nominerad. De är min allra närmaste och bästa restaurang och har tydligen dubblat priset sedan förra nomineringen. Jag kommer inte ha råd att gå dit den dagen deras naanbröd kostar 50 kronor, tänk på det Elin!

4 kommentarer

 1. Linda

  Hej Alice – Linda från Växjö här.

  Smygläser din blogg lite då och då – och nu måste jag bara skriva ett inlägg!

  Vi var på besök uppe i storstaden för några veckor sedan. Och matintresserade som ville vi testa indiskt – eftersom det inte går att få tag på i Växjö. Och Indian Garden hade ju fantastiskt god mat i en härlig miljö – men kanske inte lika god som Indian Haweli i Malmö…tyckte nog vi.

  Men gillar du Thai – så får du absolut INTE missa Naviya. Vi gick på deras ”lilla” och mysiga kvarterskrog på Blekingegatan. Helt underbar och otroligt god mat – den bästa vi ätit! Så smakfullt, vällagat och helt gudomligt!!!

  Sen vill jag passa på att utmana dej i ett lite fånigt men endå kul – det här är jag – test.

  Gå in på min hemsida och kopiera min utmaning – och byt ut mot det du gillar.

  Må så gott – Mvh Linda

  Tröj-tryck är kanske på gång……

 2. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » dubbeldrake till Mathias
 3. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » en indisk konspirationsteori