tankar från en sjukbädd


Är Conditori Nordpolen i Vara Sveriges raraste bageri?

Om jag var Årets Kock skulle jag vilja åka på inspirationsresa till Iran eller kanske till Sydafrika.

Är 2007 året när chiliglöggen kommer ut på marknaden?

I förra veckan lärde Jens Linder mig att göra vinegrette à la crème. Det är en självredd vinägrett med en rejäl slurk grädde. Visst låter det fett och gott?

Det är bara det att olivolja innehåller 100% fett och grädde bara 40%. Ändå upplever jag olivolja som betydligt nyttigare. Varför är det så? Jag vet att det är ett nyttigare fett, men det är betydligt fetare också.

6 kommentarer

  1. Jessica

    Effektiv lobbying av olivoljeproducenter och att teve-kockar drizzlar olivolja mycket flitigt och generöst över precis allt?

  2. Christina W

    Krya på dig…
    Chiliglögg….vore väl en dröm.
    Hittade chiliolivolja igår…visste inte att det fanns men det känns nästan ännu nyttigare än ”vanlig” olivolja.