miljonärsmingel med mindre middag

Galaklädda miljonärer och gratis bubbel till trots var det först när jag hörde Arja Saijonmaa sjunga ”Högt över havet” som jag fick gÃ¥shud. Jag kanske är en schlagerbuff trots allt. I sÃ¥ fall har jag inte längre skäl att hävda att artiklar om schlagermat är likställt med förnedrande uppdrag.

Connoisseur bjöd sina prenumeranter på fest i Grand Hotels Vinterträdgård. Själv tror jag inte att jag pratade med en enda av tidningens läsare. Däremot pratade jag med okända och välkända kockar och journalister. Plötsligt hittade jag Magnus Lindström i folkhavet och kunde påminde honom om tiden i Göteborg då jag en gång om året besökte Swedish Taste och försökte övertala dem om att anställa mig. Magnus sa att mina chanser för anställning var betydligt bättre om jag frågade igen i år.

Kvällens tre tävlingar vanns av två jokrar och ett säkert kort. Sabreringstävlingen vanns av en man ur publiken och sommeliertävlingen av den mest okände deltagaren. Mindre förvånande var det att tvåstjärna Edsbacka tog hem publikpriset i fine dining.

Kvällens finaste komplimang: när Karsten uttryckte förvåning över att jag inte var med i sabreringstävlingen.
Kvällens godaste champagne: (som jag hann hitta) Bollinger 1999
Kvällens tröst: Alla som inte blivit inbjudna till Årets Kock var i gott sällskap. Arrangörerna hade inte bjudit in Oaxens Magnus Ek. Är det ett tecken på att han använder ett mer lokalt mejeri än Arla?
Kvällens kvartet: Årstidschampagnerna
Kvällens orosmoment: Att orka sända direktsänd radio på fredagsmorgonen. Men som alltid är det inte mängden champagne jag dricker, utan tiden jag lägger på att blogga mitt i natten, som håller mig uppe.
Kvällens toppsnäcka: Gunilla Hultgren-Karell som tillbringat eftermiddagen med att försöka sabrera med hjälp av klacken på sin sko.
Kvällens fotograf: Elin, som hörsammade alla mina motivönskningar under kvällen. Elin, får jag bilderna per mail?
Kvällens höjdpunkt: total glädje infann sig på dansgolvet tillsammans med Malin, Elin, Niklas, Sophie och Michaela. Jag har ett bra jobb och trevliga vänner. Sen blev jag trött och bestämde mig för att gå hem och sova (läs blogga).
Kvällens stiligaste: Tommy Myllymäkis flickvän som jobbar som stylist. En sån frisyr vill jag också ha.
Kvällens överraskning: vi var två gäster om samma klänningsmodell. Naturligtvis satt den bäst på mig.
Kvällens sötaste: Mia Öhrn med snibb på huvudet, tittandes fram vid köksdörren.

3 kommentarer