så här ska charkprodukter se ut

Dansk leverpastej Foto: Alice Brax

Hej Charkindustrin!
I min danske kompis Rasmus kyl hittar jag exemplet på den perfekta förpackningen för er bransch. Tydlig märkning om att leverpastejen inte innehåller några e-nummer, kort text om att det är ekologiskt kött, genomskinlig plast så att jag kan se pastejen och en rar bild på djuren jag snart ska äta. Leverpastejen kommer från Hanegal och är långt godare än någon leverpastej jag köpt i Sverige.

Dansk leverpastej Foto: Alice Brax

Att det jag bredde tjocka skivor leverpastej på, råkade vara Rasmus helt nybakade rågbröd gjorde i och för sig inte saken sämre. Dessutom fick det mig att känna mig ganska dansk, så dansk att jag till och med hällde varmt vatten i min flädersaft för att förstärka känslan ytterligare. För visst är det så Henrik, att danskar vandra runt på Tivoli i december och dricker varm hyldedrik och äter æbleskiver? Eller är detta bara en av mina fördomar om Danmark? Fler dyker säkert upp och punkteras de närmsta dagarna.

1 kommentarer