lånebarn

Jag borde naturligtvis inte hänga ut journalistkollegor på nätet, men det här interna massmailet har fått mig att le hela förmiddagen. Och nu undrar jag, som inte är så barnvan, om man brukar ha med sig 1 1/2-åringar till jobbet?
Är det någon på Sveavägen som har ett barn mellan 1 och 2 år med sig till jobbet i dag? Vi skulle helt kort behöva låna telningen till en plåtning i barnstol.

dagens matjournalistfrukost:

Färdigskivat morotsbröd stekt i gårdagens baconfeta stekpanna. Ofattbart gott.

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för dagens matjournalistfrukost: Taggad

kitchen confidential-abstinens

Jack: Tanya, let’s talk. Let me start by saying you’re very sweet and stylish — whew! One might even say you — you put the ’Ho’ in hostess.
Tanya: Why, thank you!
Nästa avsnitt sänds i USA i kväll. Jag längtar.

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för kitchen confidential-abstinens Taggad

dansk morot

Ibland drömmer jag om kokta morötter. Så där perfekta söta knapriga morötter som bara Erwin Lauterbach kan göra. Och ikväll ska jag få äta dem. Bordsreservation på Saison i Hellerup kl 21. Måtte inte Stockholmståget vara försenat.
En fyrarätters grönsaksmeny kostar 310 Dkr. Ganska rimligt, om jag väljer att ignorera vad danska kronan står i.

Och nu följer en liten övning i danska:
Salat-ratatouille med rødløg i riseddike og basilikum
*
Græskarsuppe med kantarelskum
**
Brøndkarsestegte grøntsager og kartoffel canneloni
(den här rätten kan man be att få mer av)
***
Ost eller Dessert – spørg tjeneren

ja, den är bra

Har precis, tack vare min filmhallick Jakob, fått kika på några sekunder av första avsnittet av Kitchen Confidential. Och, ja den verkar väldigt bra. Jag återkommer när jag sett hela.

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för ja, den är bra Taggad

buffy+Anthony Bourdain=sant

Humdihumhum, kalaspinglan Nicholas Brendon frÃ¥n Buffy ska vara med i en ny tv-serie. Och det är bättre än sÃ¥, han ska spela kock. Och inte vilken kock som helst, utan kock pÃ¥ en New York-restaurang, och och och… serien är baserad pÃ¥ Anthony Bourdains bok Kitchen Confidential.
Gör den här nyheten dig lika glad som den gör mig, så bör du läsa mer här och här. Och genast skicka ett mail till tv4 och begära att få den inköpt. TV4 alltså, eftersom jag är för snål för att skaffa kabeltv.

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för buffy+Anthony Bourdain=sant Taggad

eat me

Runt om i Sverige skördas Alice. Bäst att ge henne en liten puff.

Alice har vackert ljusgul grundfärg med varmt röd täckfärg och är till formen något åsig. Skalet kan kännas en aning fett. Alice har syrlig smak och passar fint både som dessert och till matlagning. Observera att Alice inte får vara för moget vid tillagningen. Import av Alice förekommer inte.

Sen är jag tveksam till om vi ska lyssna på olyckskorparna som hävdar att Alice faktiskt är så sjukdomsbenägen att hon inte borde säljas till villaträdgårdar. Pfiff säger jag.

willy wonka, willy wonka


Willy Wonka, Willy Wonka, the amazing chocolateer.
Willy Wonka, Willy Wonka, everybody give a cheer.
He’s modest, clever, and so smart he barely can control it
With so much generosity there is no way to contain it…
to contain it… 
to contain, to contain, to contain….

Nu har jag äntligen sett Charlie and the Chocolate Factory. Och jag har inte skrattat så mycket på bio sedan den homoerotiska slutscenen i Konungens återkomst. 
Tim Burton, Johnny Depp och Helene Bonham-Carter är en underbara kombination, oavsett om filmen handlar om dödingar eller choklad. Johnny Depps minspel är ljuvligt. Roald Dahls repliker pun-fyllda:
Wonka tittar på ett grått hårstrå och säger I need a heir.

Till och med sång- och dansnumren var bra. Sådana partier brukar jag normalt snabbspola igenom.

Allt var så vackert och häftigt. Rollbesättningen, fabriken, hissen… Mja, hissen är det enda jag blev besviken på. I min barndom lärde jag mig att den hölls uppe med hjälp av sky hooks*. Men i filmen drivs hissen av fyra pyttiga jetmotorer.

Med coca colaburk i den ena handen och stor påse lösgodis i den andra infann sig inget akut chokladbehov. Däremot kände jag ett visst sockerillamående när jag reste mig upp under eftertexternas sista rader.

Willy Wonka kan sannerligen rimma Chewing gum is really gross. Chewing gum I hate the most.
Jag tror jag behöver se filmen igen.

*skyhooks are entirely mysterious, pre-existing hooks in the sky

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för willy wonka, willy wonka Taggad ,

GB:på spaning efter den öl som flytt

Närkes Bitter, äntligen en värdig medtävlare till Bedarö Bitter i klassen ”bitter to die for”. Jag är mer och mer imponerad av Gnällbältet!

Men! Go’vänner, det finns nÃ¥t som smäller högre. LÃ¥t vara att det är dagsform, och att De Stora Tappningarna i Maltlandet inte lever sÃ¥ länge som sina berusningssläktingar frÃ¥n vinstocken, men det fat Slottskällans Stout jag fick en halfpint frÃ¥n idag, det trotsar all beskrivning! MÃ¥ngfacetterat, djupt, en underbart vinös doft, som en port pÃ¥ Cabernet Sauvignon (det finns!)
Smaken följer med. En fyllig söt humleton spetsad av den lätta vintonen till en upplevelse bortom öl som vi är vana vid. Alla ni B-krogar som just lärt er hälla upp en Guinness, insatserna har höjts! Skynda, skynda, faten är dagsländor, och ännu mer så med den här kvaliteten!

Glenfiddich Warehouse #68, vår fyrbåk i storstarklandet.

Gästbloggare: Måns Nilsson brukar förförra kvinnor med mitt recept på tryffelbönsoppa när han inte styr upp Sveriges internettrafik.

affärer som tänker

Jag tycker om när matbutiker tänker till en smula. Och kan addera två och två. Framförallt så här i bärtider. Kajsa Warg, min älsklingsbutik, har fyllt sitt skyltfönster mot Renstiernasgata med tomma glasburkar i olika storlekar för att inspirera till syltning av höstens delikata skörd.
Konsum på Östgötagatan laddar med pektin och syltsocker bredvid fruktavdelningen. Ganska finurligt för en standardkonsum. Nästan lika ovanligt som att personen som jobbar i affärens fruktavdelning faktiskt gillar frukt.
(det finns finfina illustrationer till det här också, men mitt bildpubliceringsprogram ligger nere ikväll).

finns det hopp…

Och så har gravölen druckits, fruktstund har begravts i en hög av guacamolesmetiga nachos. Dock har jag smugit in en trojansk häst, ett ny frukt för trion. Kanske måste de göra ytterligare en extrablogg. Annars får man trösta sig med Markus nya blogg.

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för finns det hopp… Taggad

torsdagens mysterium

Varför blir ärtsoppa tjock när jag blandar ner senap?
Funderar senap som allmänt förtjockningsmedel?
Upplys mig!

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för torsdagens mysterium Taggad

herrmiddag


Ibland blir man bjuden på herrmmiddag, dock utan dans.

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för herrmiddag Taggad

snuvad på Musaren

Skrot! Den stora årgångsprovningen av Chateau Musar som utlovats nästa vecka visade sig ta plats i London. Den svenska provningen sker inte förrän i november och då har jag redan varit i Libanon. Så nu får jag göra en egen provning i förväg, systemet har årgång 91, 93, 98 och 02. Och jag behöver några fler som kan vara med. Blir vi 6 personer blir kostnaden cirka 100 kr. Vad gör du 10:e oktober?

Skrivet av Kommentarer inaktiverade för snuvad pÃ¥ Musaren