orkar inte beställa

Har du någonsin handlat från Systembolagets beställningssortiment? Ni vet det där som är en rik, men dold källa att ösa ur. Jag har bara gjort det vid ett tillfälle, när jag skulle prova olika Ch Musar. Borde jag göra det oftare? Går jag miste om något? Säkert, men det är svårt att vara så välplanerad.
Så om inte jag, som trots allt köper kartonger med viner då och då, orkar besöka systemet för att förbeställa, vilka är det då som gör det? Och finns det ett behov av att inkludera beställningssortimentets viner i vinartiklar till den breda allmänheten, eller vill alla ändå bara ha viner från bassortimentet som finns på samtliga bolag?

5 kommentarer

 1. Jessica

  Yup, jag förbeställer några gånger om året. Mest schnaps och sånt men ibland en del vitt vin och bubbly.

 2. Jessica

  PS: Det går för det mesta kvickt också. Det tog tre dagar senaste gången då det gällde franskt hallonbrännvin. DS.

 3. Kristian

  Kan tipsa om nr 4/2006 av ”Allt om Vin” som är ett nummer med fokus på beställningssortimentet, och betygsättning av c:a 1200+ viner därifrån. Ovärdelig hjälp om man vill göra fynd därifrån.

 4. Sanna

  Jag beställer ofta från bolaget och tycker att det funkar toppen. Man ringer till dem och beställer (man behöver absolut inte gå till en butik personligen) och har ofta flaskorna inom tre dagar. Supersmidigt.

 5. Harald

  Klart man beställer, det går på ett nafs ju! Ofta om jag hittat ngt på krogen som inte finns att få tag på.