omgiven av gubbar

Jag har gått runt och tänkt på jordgubbar i veckor. Vad passar de till?
Frukt och bär: apelsin, citron, lime, hallon, persikor, röda vinbär, fläderblommor
Grönt: mynta, basilika, koriander, rucola
Mejeri: grädde, mascarpone, grönmögelost
Kryddor: svartpeppar, grönpeppar, kardemumma

Och ur alla de här tankarna steg några recept fram. De är inte ovanligt krångliga, snarare väldigt enkla. Nästan alla recept innehåller citron. Jordgubbar är söta och kräver lite syra. Min allra bästa kombination är jordgubbar, citron och fläder. Jag kallar det sommarsaft och det är en fantastisk brytning mellan söta jordgubbar, syrlig citron, bittra citronskal och parfymerad fläder. Recept? Visst, det kommer i en Härligt Hemma-bilaga i Aftonbladet runt midsommar 2011l.

ort
Här försöker jag komma på vilken ört som passar bäst i en jordgubbssallad med grönmögelost i: basilika, koriander eller mynta. Samtliga passar utmärkt med jordgubbarna, men myntan bråkar för mycket med osten. I övrigt var det i jämn kamp.

stok
Det blir lätt stökigt i köket när jag gör saft. Det finns ju ingen kökschef som kan ryta åt mig att hålla runt runt min arbetsstation och klockan börjar närma sig midnatt. Det var mina ursäkter.

etikett
saft
Jag gillar den här delen av jobbet, att få sitta och småpyssla med förpackningen så att bilderna blir så där roliga och lockande som jag vill ha dem. Bilder på saft kan annars bli väldigt tråkigt.

en kommentar