när döden ger mig medieutrymme

I början av veckan svarade jag på ett ”alla på redaktionen”-mail från Aftonbladet om begravningstrender. Jag lovade att leverera några pratminus om begravningsmat, men det slutade med att jag tillbringade onsdagseftermiddagen med att bli fotad för ett uppslag på temat detta vill jag servera på min begravning. Jag skrev en krönika för Svenska Dagbladet på samma tema för två år sedan.

Jag gillar kombinationen mat och döden. Mat är så trösterikt och personligt. Det är fullt av minnen. Precis vad man behöver när någon har gått bort. Och så tror jag att vi alla borde våga prata lite mer om döden än vi gör.

begravningsmat

Köper ni Aftonbladet idag fredag så kan ni läsa (jag har själv inte hunnit) mina tankar om begravningsmat. Dessutom kan ni spana in när jag sitter framför en rejäl portion fläskkotletter och potatismos, samt en maffig brownietårta. Sånt vill jag att mina vänner ska äta när jag dött.

begravningsmat1

Mer bloggtankar på temat döden.

2 kommentarer

  1. Jessika

    Kul att det blev en bok!!
    Jag tycker att vi ska tala mer om livet och döden. Alla olika spekter.
    Jag har just läst en bok där det ingår ett kapitel om hur en kvinna just lagar mat åt sin mamma när hon är väldigt sjuk och döende.