nu blev vi med dubbelstjärna

Jag brukar inte göra någon hemlighet om vad jag tycker om Guide Michelins presservice. Den här gången fick jag reda på de nya stjärnkrogarna tack vare att Mikael Mölstad vidarebefodrade ett mail till mig.

I år är det 25 årsjubileum för stadsguiden i Sverige och det är utan tvekan Mathias Dahlgren som har mest att fira.

Hans krog  Mathias Dahlgren – Matsalen går från en till två stjärnor.
Edsbacka krog behåller sina två stjärnor, trots att Christer Lingström sålt, så nu har vi plötsligt tvenne tvåstjärnor i Stockholm.

Två restauranger får sin första stjärna:
Mathias Dahlgren – Matbaren (vägg i vägg med Matsalen) och > Frantzén/Lindeberg i Gamla Stan. Frantzén/Lindeberg öppnade för ett år sedan och det måste vara någon sorts rekord att ha fått en stjärna så fort.
Andra restauranger med en stjärna:
I Stockholm:

Esperanto
Fredsgatan 12
Lux Stockholm
Leijontornet
Operakällaren

I Göteborg:
Kock & Vin
Sjömagasinet
28+
Fond
Basement (trots att Ulf Wagner försökt ge tillbaka sin stjärna så här i kristider).

2 kommentarer

  1. Lagers tabberas

    Brax – som man frågar får man svar. Vi kanske är lite bortskämda med infoservice. Istället är det på plats att ta fram lite gammaldags journalistjargong. Jag fick ut vem som fått vad en minut före offentlig tid och kunde pinga till matforums ”matbloggat” redan 08:59. Sekunderna efter ringde jag upp mina kockvänner och gratulerade.
    Det gör mig inte till bättre än någon annan, men det är ganska kul!