matdejtingens 7 dödssynder


Jag och Charlotte Lauterbach i MixMegapols studio.
Så där, nu har jag pratat dejting i MixMegapol och precis som David Letterman hade jag en lista över matdejtingens sju dödssynder:
7. Allt kladdigt. Taco är en total katastrof. Ljuva geggor i rött, vitt och grönt som kan leta sig ner på hakan, urringningen och byxorna
6. Att förvandla matlagningen till en enmansshow där du flambererar, tryffelerar och sufflerar.
5. Matrelaterade ordvisar av typen: Tjena kexet, står du här och smular
4. Riktigt flådig mat. Årgångschampagne, ostron och som visar upp en välfylld plånbok och en viss osäkert
3. Matlagning du investerat för mycket i. Dejten kanske visar sig vara fiskallergiker när du tillbringat hela dagen med att laga musselsoppa.
2. Sushi och allt annat som äts med pinnar. Koordinationsförmågan försämras väsentligt när man är nervös.
1. Smacka när du äter. Då blir det ingen andra dejt.

10 kommentarer

 1. Harald

  Skulle jag bli bjuden på ostron och årgångsskumpa skulle jag då inte ta illa upp :).

  Sushi får man dessutom äta med fingrarna; enligt japansk sed får man äta det som tillagats med händerna med just – händerna! Och det är prexis vad jag gör åxo.

 2. Anne

  Haha – klockrent. Även om jag håller med Harald om att sushi äts alldeles perfekt med händerna. Dock vete sjutton om det är så bra förstadejtsmat, ändå. :)

 3. Alice

  Harald, det förutsätter att man blir bjuden av någon som vet att det är bra skumpa, inte bara dyr. Men visst, då tackar jag också gärna ja. Fast jag skulle bli gladare över något mer enkelt och personligt på första dejten.

 4. Husmoderns

  Kommer bestämt ihåg ett avsnitt av Ally MacBeal när hon har en dejt som får salladsdressing i hela ansiktet upprepade gånger… Det blev ingen andra dejt där heller!

 5. Alice

  Jens, det var precis min tanke! Erwin är min favoritkock.
  Men jag har inte frågat Charlotte. Än.

 6. vito

  bra råd utom det där med pinnarna. Alla kan väl äta med pinnar? skulle inte vilja dejta vidare med någon som inte fått pli på det. lika bra o få det överstökat första gången.

 7. Harald

  Lauterbach ja. Han gästspelar på Wasa Allé ikväll. Jag var bjuden men tackade nej, hatar att sitta bland massa branschfolk som alla känner varandra; å dem jag känner sitter jag säkert långt ifrån såklart :O.

  Åt en stekt slätvar istället, jag blev nog lika mätt på den :).

 8. Alice

  Varför ska jag inte finnas på bild Jonas? SvD är så duktiga på att smäcka upp mig på bild att det inte är någon idé att försök mörka min identitet. Eller vet du något som jag inte vet?