varför kommer jag inte ihåg matlådan?


Foto: Åsa Dahlgren/Parasoll
När jag jobbade på Allt om Mat behövde jag aldrig ta med matlåda, där var varje dag ett aldrig sinande smörgåsbord av nya rätter. Det enda krångliga var att äta behöva äta julmat i augusti och påskmat i december. På Tasteline finns en helt annan tradition av matlådor, med allt från kurdiska lammfärspizzor till quinoasallad. Tyvärr lyckas jag ständigt glömma mina matlådor hemma, och de dagar jag tar med en låda, låter jag mig enkelt övertalas att gå ut och äta. Så blir inga slantar sparade!

Skulle jag, å andra sidan, sedan jag hittade bloggen Lunch in a Box: Building a Better Bento känner jag mig inspirerad att laga så snygga matlådor att jag aldrig kommer att glömma dem mer igen. Fast jag skulle få lägga en del pengar på att skaffa snygga bentoboxar.

3 kommentarer

 1. karin

  hah, jag visste väl att du skulle gilla bloggen. fast hon är nästan lite väl manisk – tjejen gör fantastiska bentolådor, men å andra sidan verkar hon lägga ner ohyggligt mycket tid och energi på dem.

 2. Lagers tabberas

  Man behöver komma ifrån, lämna platsen man jobbar på, se nytt, vinkla blicken mot andra – rensa och välja i ögonblicket det som smakar, jag tror det är ohyggligt viktigt.
  När klockan här på mitt kontor (sitter i ett kontorshotell med rum i korridor och med kyffe till kök med mikro) slåt halv tolv så börjar mikron att plinga och doften av unken findus fiskgratin eller andra undermåliga frysta eller ofrysta kombinationer att dofta. Ibland är det så vidrigt att jag måste ta tidig lunch – försvinna ut, andas.
  Jag sneglar in i de andra rummen som har dörren på glänt när jag går förbi till restaurangen i huset hur folk sitter och äter direkt ur formen med en gaffel och hur frysvattnet blandats med såsen i en simmig varmkall röra. Det stela potatismoset, torra fiskbiten, glåmiga ansiktsuttrycket, skrivbordet, blicken – nej tack!

 3. Jessica

  Åh, jag glömde också hela tiden matlådan på den tiden (det är inte så länge sen visserligen) som jag åt lunch på jobbet. Jag hade en stor notis på halldörren MATLÅDAN!!
  Jag tyckte också att det var rätt bekvämt men också inspirerande att gå ut och äta lunch. Dessutom kom man ut från kontoret och fick se lite annat.