mat- och raggningsexpert

På måndag kl 18 kan ni lyssna på min förnumftiga råd i programmet MixMatch på MixMegapol. Snabbpratande Charlotte Lauterbach drar igång en ny programserie om dejting och kommer att prata om vad man äter och lagar på första dejten.

All sorts matstajling är ett stort no-no. Och jag är även tveksam till erotiko-glassen.
Alla tips om hur man beteer sig på en förstadejt mottages tacksamt. Det är de matrelaterade raggningsreplikerna jag vill åt.

7 kommentarer

 1. Clivia

  Jag kommer bara på den där ”Tjena kexet, sitter du här och smular?”
  Men det skulle nog inte bli någon dejt om någon sa så till mig…

 2. Kinna

  Min käre sambo lagade en avancerad 4-rätters-meny till mig på vår första dejt. Det var en broccolitimbal, ripa med blåbärssås, ostbricka och citronsorbet med gin. Han vågade göra det hemma vilket imponerade på mig. Jag föll som en fura pladask. Konjak i soffan och ett 10-årigt vin gjorde inte det hela sämre.

  Tänkte sedan bjuda tillbaka men inte skämma bort honom. Gjorde enekel pasta med tomatsås. Öppnade ett paket tärnad bacon, en burk tomater och hällde i ett litet glas konjak. Han tittade förundrat på mig och tänkte att jag hade ju sagt att jag kunde laga mat och så öppnade jag burkar. =) Dessutom är jag vänsterhänt, var lite darrig så han fick hjälpa mig med konservöppnaren.

 3. Johanna

  En kompis til mig (jo, faktiskt) blev hembjuden på dejt för att laga mat. ”Vi kan väl laga nåt spännande – nåt med lime” sa han. Tillsammans med övriga omständigheter var det inte tillräckligt och hon avböjde.

  Själv har jag gjort semlor på en dejt, mycket att plocka i gröpa ur och fixa med, samtidigt som man kan prata medan man gör det för det är inte så uppmärksamhetskrävande mellan varven.

 4. Linda*

  Hmm man ska nog tänka på att inte laga något för ”kladdigt” då man kan känna sig lite osäker på en ny dejt när det rinner över kinden och händerna blir helt kladdiga och man spiller i knät. Och något som inte gör att man får så mycket gaser i magen. Man vill ju visa sin bästa sida.
  Sedan ska man kanske också tänka på att laga något ”alldagligt” men ändå göra det lite speciellt. Jag själv som älskar att laga mat har ibland stött på killar som tydligen inte äter vad som helst. Då har man stått i köket i flera timmar för att få ihop något exklusivt med musslor eller annat och så säger de att de inte tycker om maten fast de knappt smakat. Då blir man ledsen själv och de brukar sluta med att man inte ses mer….

 5. David

  Det bara slog mig precis att frukt är briljant. Tänk att någon kommer fram till dig och säger ”Päron?”, och erbjuder ett päron.
  För övrigt borde radiokanalen för tillfället byta namn till MixMetafor.