klart du ska gå på pralinkurs

Mia Öhrns chokladkurs Foto: Alice Brax

För några helger sedan tillbringade jag en hel dag med att trilla, gjuta och doppa praliner i Hornstull. Det var magiskt, men inte lika magiskt som att komma hem några timmar senare med en ask fylld med så där 40 praliner. Och så få lägga sig på soffan, läsa en bok och äta så många praliner som jag bara orkade.

Mia Öhrns chokladkurs Foto: Alice Brax

Det är Sveriges kakdrottning Mia Öhrn som håller i pralinkurserna och guidar oss med säker hand genom temperering med hjälp av micro, allmän doppning och strutvikning.

Mia Öhrns chokladkurs Foto: Alice BraxAllt som allt hann vi att göra fyra olika sorters praliner: vit choklad med citron och vallmo, mjölkchoklad med kokos och hasselnötter (beroendeframkallande god), mörk choklad med kaffe och gjutna praliner med romtryffel.

Lockad? Nästa kurs går av stapeln kl 10-16 söndagen 3 maj.
Plats? Matlabbet på Hornstulls strand 9.
Pris? 890 pix och då ingår allt. Du går därifrån med två askar fyllda med praliner och ingen slog oss på fingrarna om vi åt från de enorma påsarna med choklad medan kursen höll på!

Mia Öhrns chokladkurs Foto: Alice Brax

Jag gick kursen samtidigt som den förtjusande Mia Gahne. Hon passade på att göra ett reportage om kursen för TT. Läs det och inse att du också måste gå!  Anmäl dig genom att maila Mia på mia.ohrn(at)gmail.com. Nog med smygreklam, nu ska jag jobba.

Kommentarer stängda.