stans bästa kyrkkaffe?

Jag gillar Högalidskyrkan, dels ligger den nära mitt hem, dels håller kyrkoherden Per Axerup aktuella, roliga och välstrukturerade predikningar som även den mest kyrkoovana skulle gilla. Men allra mest gillar jag kyrkkaffet. Kaffet i sig är inget särskilt, det är svart och hett och serveras med såna där otäcka mjölkpyramider som räcker i evigheter.

Det är kakorna som gör det. Alltid hembakade, ofta fortfarande svala, som om de nyss tagits ur frysen.

Idag gick jag ur kyrkan lite för långsamt eftersom jag gick och pratade med mitt kyrkosällskap matjournalisten. Och så hade syltgrottorna hunnit ta slut! Och kolasnittarna. På hela kakfatet fanns bara fyra, fem kakor kvar. Och jag såg små tanter gå omkring  med pappassietter med fyra olika kakor på. *Mummel*

Enda trösten var att jag hann ta en av de sista hembakade kakorna. Någon minut senare började de ta fram köpe-chocolate-chips. Huhh! Sen gick jag hem och gjorde egna hallongrottor, fast mina blev körsbärsgrottor.

Foto: Ã…sa Dahlgren

en kommentar