julen ska inte mikras!

Jag snokade runt på Hemköp i kväll, eller researchade som vi krönikeskrivande journalister fördrar att kalla det. I morgon ska jag lämna in min första krönika till Svenska och jag behövde vara säker på att mitt påstående om den totala bristen på krav-märkt micromat stämde. Och jo, det verkar inte bättre. Eller har jag missat något? Berätta gärna.

Butikens mest deprimerande vara heter Jultallrik och görs av Findus. Det är en enportionsförpackning för mikron med allt som hör julen till; skinka, prinskorv, janssons och risgrynsgröt. Mirva satte fingret mitt i prick:

Om Christer Pettersson hade levt så kan jag slå vad om att han hade firat sin julafton med en Findus jultallrik och en sjuttis.

Känner du någon som riskerar att värma en sådan där på julafton är det din plikt att bjuda hem dem istället!

Den goda nyheten är att Findus gör en del bra saker också. Jag hittade det inte i frysskåpen, men väl på hemsidan: vaxbönor, kronärtsskocksbottnar, baby-rödbetor och rotfrukter. Allting fryst och färdigt för konsumtion. Äntligen!

6 kommentarer

  1. L8

    Vilka härliga Finduslådor du hittat (nä, jag menade INTE jultallriken!)! Dom måste jag kolla efter – och fråga efter om det behövs! Ffa vaxbönorna och rödbetorna blev jag sugen på att prova.

  2. Louise

    fast jag tror nog att någon ensamstående i någon avskild del faktiskt jublar över hur lätt det kommer bli att få lite julstämning;) tänk gammal morfar typ

  3. Lena

    Oj. Så sorgligt. Jag blev ledsen bara av att se jultallrikslådan – alltså att det ska vara så många som har behov av en sådan som sitter där framför Arne Weisse (eller är det Lotta, eller Ernst, eller På-Spåret-Fyllot eller Hyland eller Farbror Sven?) och försöker mysa till det en liten liten stund och hoppas på några sekunders julstämningsillusion. Aj.