den optimala GI-krogen i Slakthusområdet

Sedan vi flyttade till Aftonbladet känns det som om vi har mycket färre lunchrestauranger att välja mellan.
Jag är inte säker på att det är sant. Tittar man på Gastrogate så finns 7 lunchrestauranger listade. Och det måste finnas fler som inte är lika förtjusta i att lägga upp menyn på nätet.

I dag provåt vi på en av de sju, Boule och Tapas på hörnet av (wait for it) Charkmästargatan och Slakthusgatan. Oh, jag älskar gatunamnen i det här området!

Köttlunch Foto: Alice Brax
Helstekt fläskfilé med mozarellagratinerade tomater och myntayoghurt. Inte en potatisbit så långt ögat når. Totalt GI. Sen gick det utmärkt att beställa till knaprigt ugnsbakad väl saltad potatis om man kände sig sugen. För att ytterligare spä på GI-känslan serverades det mörk choklad till kaffet.

Ugnsbakad potatis Foto: Alice Brax
Lingondricka Foto: Alice BraxÖver lag var det ett trevligt ställe, vi fick känslan av att ha hamnat på en taverna under charterrestaurangen, en inte helt obehaglig känsla att få under lunchrasten.
De gjorde egen lingondricka och serverade varmt vitt bröd till maten (okej, där försvann väl GI-känslan).

Lunchen kostar 70 kronor och så ingår hemlagad lingondricka, sallad, bröd och kaffe. Frukterna i fruktfatet är däremot i plast, tro mig, vi var där och fingrade. På plussidan så har de även boulebanor (jo, det kanske anades av namnet) och after work till klockan 18 (!). I den här delen av stan börjar man jobba senast klockan sju.

Betyg: 4 potatismoskulor av 5

3 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » trädgÃ¥rdslunch frÃ¥n Indonesien