alla är inte vad de heter…

Café Kladdkakan Foto: Alice Brax

Ser du också något lite udda i det här? Café Kladdkakan ligger på Västerlånggatan i Gamla Stan, Stockholm. Åh, tänkte jag, säkert lika bra på kladdkaka som Chokladkoppen är på varm choklad.

Jag läste igenom deras meny utan att hitta en enda kladdkaka.  Däremot är tydligen deras specialité Hälsotallrikar. Någon mer än jag som vill gå dit och knäcka extra som varumärkeskonsult? Men då vill jag ha betalt i kladdkaka och inte i bulgur!

5 kommentarer

 1. Eva

  Mäjbe they tänk att folk som read english dont vet att kladdkaka is tänkt att vara motsatsen to healthy plates?

  Hälsotallrikar äs sååå inne nu. Det ligger en lista ute på nätet där man kan hitta alla ställen som har vad de kallar hälsotallrik. Jag brukar roa mej med att ringa upp cafeérna och fråga vad hälsan består i. Roliga, ibland rent skrämmande svar. Den senaste hänvisade mej till att ta kontakt med den hälsokonsulent som hade kombinerat tallriken för att få svar på vad som var hälsosamt med den!?!!

 2. Alice

  Det är ju en ypperlig sak att roa sig med Eva. Jag ser fram emot ett blogginlägg som listar alla svaren du får.

 3. Eva

  Njae.. jag måste erkänna att det var en nödsanning att jag ’brukar roa mej’ på sålunda sätt. Det var på uppdrag av arbetsgivare och det jag då blev irriterad över skrattar jag åt idag. Påminner mej om den telefonförsäljare som ringede och ville sälja sojaproteintabletter en kväll och var inte ens hjälpligt insatt i produkten. Hennes påstående om att det var bra FÖR klimakteriet motsatte jag mej verkligen, och när jag sedan försökte få henne att förstå min fråga om den verkningssamma mängden protein i varje tablett så brast hon och skrek: Men de e en T A B L E T T, säger jag – man tar dem i M U N N E N! Och så slängde hon luren i örat på mej.

 4. Petra

  Hm ja, har också haft nöjet att besöka detta ”kafé”. Troligen kommer jag inte att återvända.