tjuvlyssnat

Det är trevligt att ha flyttat till Aftonbladet plötsligt få en massa nya inspirationskällor.
Passerade precis Sesam där jag höre någon säga

– Deepfrya vad som helst och det blir supergott.

Ser ni också potentialen till ett nytt tröstmatstema :)

Alla sorters chokladdoppat godis kan friteras. Jag lovar!

5 kommentarer

  1. David

    Friterade mars-bars är en klassisk skotsk rätt, och obligatoriska att skämta om för brittiska komiker. Göran Everdahl nämnde dem i senaste upplagan av ”Spanarna” där han också refererade till den här siten. A site for sore eye’s:

    http://thisiswhyyourefat.com/

  2. Mike

    Det varsta jag har sett, under mer an 9 ar har i England, var uppe i Glasgow…

    Deepfried Calzone fylld med kebab kott, feferoni, lok etc. Det far de vanliga deepfried pizza slices att verka normala.

    Skottarna ar inte direkt halsovanliga ;)

    // Mike

  3. Lisa Lemke

    Håller med David, när jag bodde i Edinburgh ett tag var deepfried marsbars det stående samtalsämnet. Uppenbarligen hade ”rätten” kommit till när två uttråkade anställda på ett fish&chips-hak hade börjat fundera över det mest udda som man skulle kunna fritera. Och då var det en kund som hävde ut sig ”men prova en marsbar!”. Sagt och gjort! (Och ja, jag har faktiskt provat. En tredjedels marsbar eller så. Det var friterat, chokladigt och kladdigt.)

    Och på tal om friterat och äckligt och skottland så sålde en pizzeria i närheten där jag bodde också friterad pizza… urk!

  4. Lagers tabberas

    Nyligen var jag i New Orleans där allt friteras och allt smakar likadant, ostron, kräftor, krabba etc.
    Som dessert beställde vi in ”friterad cheesecake” fifan!