4 skäl att bo i SoFo

Vi som bor i SoFo har det bra och det finns minst fyra skäl till det och alla har att göra med mat.
1) Cajsa Warg – det finns ingen butik med mer matglädje i Sverige. På andra plats kommer grönsaksavdelningen på ICA Focus i Gårda.

2) Aubergine Etno Mataffär är områdets mest prisvärda alternativ. Stora knippen med bladpersilja, nötter i lösvikt, yogite och bra oliver. Just nu har de stängt och när de öppnar igen lovar de att återfödas som en större, bättre och ekologiskare butik. Jag kan knappt vänta.

3) Välsorterade systembolaget i Söderhallarna och deras vänskapliga rivalitet med butiken i Hötorgshallen.

4) goodstore, one stop shop för veganer. Vi andra cirkulerar fortfarande lite skeptiskt utanför och undrar om vi vågar handla där inne. Inte för att vi är rädda för tofu utan för att allt ser så dyrt och fint ut. Men senast jag kikade in genom skyltfönstret såg det mer mänskligt och rörigt ut, så snart kommer även jag bli kund.

5 kommentarer

 1. sara r

  Goodstore är inte så fasligt dyrt. Och de är väldigt trevliga och hjälpsamma, personalen där. Mitt bästa tips där är de veganska chokladpralinerna från Booja-Booja, visserligen dyrt, men väldigt gott. Och så tyska solrosfröbaserade pålägg från Zwergenwiese. Wunderbar.

 2. en annan Sara

  In med dig på Goodstore bara. Min syster och hennes sambo köper till och med blöjorna till lillbebben där (ja, dagtid är det förstås bara tygblöjor som gäller, men till natten kostar de på sig en ekologisk, oblekt cellulosablöja…).
  Vissa saker, som de mer ”normala” saltåkvarn-prylarna, är dyrare här än på Konsum. Och Renee Voltaires lyxprylar, förstås. Men annars är priserna inte så farligt höga.

 3. Christina W

  Jag tycker det låter som 4 anledningar till att besöka SoFo. I alla fall kommer jag att ta med mig listan, leta fram kartan och bege mig dit…men jag väntar på att få besked om när Aubergine Etno Mataffär öppnar igen…

 4. Max

  En annan trevlig anledning att vandra runt här i kvarteren är butiken Olja & Oliv på Bondegatan. De har mänger med otroligt goda oljor. Brett utbud, och man kan smaka på alla om man vill. Rekommenderas varmt.

 5. Kristina

  Hm det var snällt av dig att jämföra Ica Fokus i Gårda med Cajsa Varg, än dröjer det nog länge innan vi får något Cajsa Varg till Götet…