drömmen om Ferran

Det går så många fina rykten på stan just nu. Min favorit är att Ferran Adrià ska komma till stan i samband med White-galan nästa månad. Mikael Mölstad ville inte bekräfta ryktet, däremot log han så där nöjt som man bara gör när man har något stort på gång. Jag håller tummarna och vet nu vad jag ska fylla mina dagdrömmar med. Mm Ferran!

Det rykte jag själv sprider flitigt är att jag ska äta middag på The Fat Duck i vår. Trots det har jag inte försökt boka bord än. Å andra sidan har jag i snart tre år hävdat att jag ska köpa en orange MGB GT och det har inte skett än.

Det senaste ryktet damp ner för en timme sedan. Kocken Fredrik Hedlund från Torso Twisted tänker försöka sätta ett dessertrekord i Kungsträdgården. Det är oklart vilken dessert det gäller, men det rör sig tydligen om marginaler på ett fåtal sekunder. Jag har inte besökt Torso Twisted än och efter att ha läst en matmässigt intetsägande recension av Bong blev jag inte klokare. Fokus ligger på inredning och populärkulturella referenser och maten beskrivs med självklarheter snarare än med faktiska smaker: ”smakande av sig själv” ”på samma självklara nivå” säger inte så mycket. Det känns ungt, men det känns inte bra. Gå nu hem och läs Ruth Reichls bok ”Garlic and Saphires” om hur man blir en bättre matrecensent. Du kan till och med få låna den av mig.

4 kommentarer

  1. xtian

    Rykten från lokalreportrar säger om Torso Twisted: lite för dyrt för vad man får, lite för stora ytor, lite för mycket killar i toppluva med caffe latte i handen. Kul med vinapparat. Typ så… Måste kolla in själv när man besöker Parkernas Stad i Sveriges Texas nästa gång.

  2. DannyBoy

    Hmm…ser ut som en interessant bok. Får man nästan leta efter. Otroligt vad man hittar av en ren och skär slump.

  3. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » det här är en bra dag