ännu mer bra kött

Köttdjur från Ekologiska Kompaniet

Kan du tänka dig att köpa kött på bulk skulle jag föreslå Ekologiska kompaniets lådor. Nina och Albin har en gård utanför Nyköping där de föder upp nötkreatur.

Djuren får gå ute större delen av året och när de väl kmmer in får de vall snarare än kraftfoder, och har jag förstått saken rätt är det just då man får fram kött som har lika högt omega-3 värde som man brukade ha förr. Mycket trevligt. Du får pynta en tusenlapp + frakt, men då får du något som troligtvis är riktigt bra kött.

Jag har inte provat och kan inte riktigt motivera mig själv att köpa tre kilo kött när jag är gift med en vegatarian och har en far som jagar. Men var hemskt gärna min försökskanin.

3 kommentarer

  1. Annika

    Åh…jag såg annonsen inne på Taffel i morse, och klickade mig vidare. Blev makalöst sugen…om bara inte februari varit en helvetesmånad ekonomiskt, så hade jag beställt en låda PRONTO!

  2. Harald

    Beställde just en låda på 20 kilo från Gröna gårdar igår; http://www.gronagardar.se. 2200:-, där är iofs 10 kilo färs men ändå, känns mer prisvärt :-).

    Riktigt bra kött det åxo.