var köper jag bra mat i Göteborg?

Göteborgs hamn Foto: Alice BraxPå torsdag går Årets kock av stapeln i Göteborg.

Jag tänker passa på att göra en Göteborgsguide på tema mat när jag ändå är på plats.

Inte så mycket restauranger och caféer som bra slaktare, chokladaffärer, mest välsorterade systembolag, roligaste fiskhandlaren etc.

Har du några förslag så tar jag tacksamt emot dem. Det känns som om det händer så mycket saker i Göteborg hela tiden så jag omöjligtvis kan ha totalkoll längre.

Foto: Göteborgs hamn uppifrån Otterhällan

10 kommentarer

 1. Harald

  Bolag? Givetvis vinkällarn i Nordstan

  Ost? Jenny ericsson i saluhallen. (Hugo Ericsson Ost).

  Ekologiskt? http://www.ekostore.se/ eller FRAM i Linné

  Kött? Saluhallen tycker jag är trevligast iallafall..att jag sen köpte apbra entrecote på Coop för 69:-/kg hör inte till saken (kort datum, köpte sex kilo, sjuukt bra helt enkelt, går ju att frysa :-) )

  Ekologiskt bageri: Cum pane på Mariagatan

  Om hantverkargatan låg i Gbg skulle du hitta bra korv där, Taylor and Jones. Tyvärr ligger den i Sthlm..

 2. Nicklas

  Bröd: nyöppnade Alvar & Ivar, fantastisk surdeg hela vägen. Kastellgatan.

  Annars är ..and the Bakery bra som gör spännande bröd. Viktoriagatan

  Ost: Linnégatans ost, slår vem som helst, när som helst i ämnet. Linnégatan.

  Kött: Vissa mig något annat än saluhallen… tack.

 3. kristina

  Kul då ses vi där på Årets kock alltså! Tyvärr kan jag inte komma på ett enda ställe så här i skrivande stund, ska fundera.

 4. Alice

  Tack alla som skickat toppentips hit och per mail. Jag tar gärna emot ännu fler.
  Harald, tänk att jag höll på att glömma av FRAM. Jag har ju bott i huset brevid. (cool paradbalkong högst upp).

 5. Vivi

  Jag har ett tips (tror jag) på kött. På väg hem en dag hörde jag busschauffören tipsa sin kollega om Akbars Chark som ligger på ett gathörn intill viadukten/hållplatsen Vågmästareplatsen. Vägg i vägg med Gummigubben som säljer däck.. Stans bästa kött! sa han. Har inte vågat mig dit än men är allt lite nyfiken. Du kanske kan testa åt mig..?

 6. Harald

  Jag var förbi Akbar härom veckan faktist, skulle göra osso bucco. Utbudet är rätt litet, men jag tror priserna är betydligt bättre än dyra saluhallen. Det ligger väldigt anspråkslöst, men så länge de har bra kött så..tilläggas ska att de inte hade fått in någon kalv än, så det blev oxsvans :).

 7. Mia

  Kanske lite mainstream, men Coops ekologiska butik på avenyn lär vara bra.

 8. Ola

  Om vi sträcker oss lite utanför Gbg dvs Orust….. så finns ju RJ Närproducerat i Varekil. //Stockholmaren och Tjörnbon