angående vinägerchips

Vilken är potatischipsets naturliga miljö? Hemmafesten, tv-soffan eller puben? Till förtonårens hemmafester medfördes Chipspåsen som senare vinflaskan – i en övergående funktion från avsedd för egen förtäring till gåva. I tv-soffan förväntas en påse räcka mellan 90 och 120 minuter, dvs. en genomsnittlig långfilm, fotbollsmatch eller statligt subventionerad familjeunderhållning.
OLW har tydligt inriktat sig på soffläget under fredagskvällar, medan Estrella tycks ha vidare ambitioner. Detta visas inte minst i att de försöker igen med sina salt- och vinägerchips (SoV).

Slår inte i Sverige
SoVs relativt svaga ställning i Sverige beror förmodligen på att det främst är ett pubfenomen i hemlandet, England. Vi tycks inte betrakta puben som tillräckligt mycket hemmamiljö för att förtäring av chips där ska bli helt bekvämt.

Storlekens betydelse
SoV-chips hör traditionellt hemma i påsar á 35-50 gram, anpassade för förtäring inom ca 15-20 minuter av en person åt gången. (Estrellas SoV kommer i 200 grams förpackningar och låter sig därför serveras i skålar, något som är nödvändigt om de ska kunna slå sig in på den svenska marknaden.) Men vilket är det bästa vinägerchipset? Läs mitt vinägerchipstest på Brax on food.

Gästbloggare David Brax är nybliven doktor i praktisk filosofi. är intervjuad i julnumret av Allt om Vin och halvvägs igenom sin lakritsadventskalender.

Kommentarer stängda.