testat: salt- och vinägerchips

Kettle Chips – sea salt and balsamic vinegar
Har bäst potatissmak, chipsen är krispiga, rejäla och snygga. Finns också i större förpackningar. Men det här är ett test av vinägerchips, och där är smaken för mesig.

Betyg: 3 av 5

kettle1
Walkers salt and vinegar
Walkers småpåsar innebär ett vansinnigt slöseri med förpackningsmaterial för den seriöse användaren. (Storpack finns: en större påse med sex småpåsar i). Chipsen är tunna och smulas lätt sönder. Men vinägersmaken sätter standarden för vad vi väntar oss av ett SoV chips. Det gör nästan lite ont att äta Walkers, vilket är precis vad den här testaren är ute efter.

Betyg: 4 av 5

walkers

Pringles –  salt & vinegar
Juridiskt sett inte potatischips, men jag håller med Lord Justice Jacob: ”There is more than enough potato content for it to be a reasonable view that it is made from potato”. Mesiga i vinägersmaken och smakar nätt och jämt potatis.

Betyg: 1 av 5

pringles

Gästbloggare David Brax är nybliven doktor i praktisk filosofi och en imponerande konsument av allt som smakar lakrits eller är producerat av Stephen Fry.

4 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » bästa vinägerchipsen
  2. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » jelly beans till salu
  3. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » angående vinägerchips
  4. Elin

    Åh! jag kan inte välja mellan Walkers eller Kettles variant. Walkers är den som svärmor häller upp bredvid fika-mackan med en kopp te. Kettles är lite mer så där till drinken tror jag :)