vem är denne mystiske lord?

Systembolagets statistik är skojig läsning. Tydligt är att Bolagets största kunder är de som tänker på procenten. Varför skulle annars Golden Gate Califonia White inneha förstaplatsen bland vita viner? Över lag är det kända varumärken som ligger i topp bland såväl vin som öl och sprit. Men så dyker det upp något på spritlistan som jag aldrig har hört talas som. Där på fjärdeplats efter Explorer, Absolut och Renat:
en kanadensisk whisky vid namn Lord Calvert. Mild i smaken med inslag av vanilj. Men varför är den så poppis? Har ni hört talas om den? High Commissioner är billigare per promille och har en spännande smak av smörkola. Fast Lord Calvert finns i halvflaska. Kanske är det hela förklaringen.

4 kommentarer

 1. peblin

  Kära nån. :-)

  Åk norr om dalälven, fråga valfri person på gatan efter namnet på en whiskey.

  – ”Lord Calvert”.

  I enstaka fall kommer du få svaret ”Grants” istället. Men det är sällsynt.

  Jag har dock ingen bra giltig förklaring till varför den är så poppis just i norr – men nån halvflaska har jag då aldrig sett röken av där uppe under mina många vistelser. ;)

 2. Alice

  Hm, jag har mycket sällan varit norr om Dalälven (undantaget en kort sväng till Umeå i våras). Det kan förklara en del av försäljningen.
  Undra om lorden kan tituleras ”lättdrucken”?

 3. Dag

  Varför är J&B så populär i Spanien? Underliga äro whiskeymodets vägar.

 4. Fredrik

  Lättdrucken är nog inte en ettikett jag skulle sätta på den. Har bara smakat en gång, men minns den som rena skämtet av en whiskey.