vinnare i Kladdkake-SM

Jag vet vem vinnaren är, men det är inte officiellt än, så det är bäst att jag inte postar den här texten för tidigt.

Nå, vinnaren skickade in fyra olika recept och _alla_ var bra! Hon heter Camilla Bergstrand och vann med en fantastisk kardemummakaka med perfekt konsistens och riktigt snygg uppläggning.

4 kommentarer

 1. ebba n

  …och var får man tag på receptet?
  Nu har jag bakat tre
  ”50 gr smör
  2 ägg
  2 dl mörkt muscovadosocker (jag hade inget, fick använda farin)
  1/2 dl matolja2 1/2 dl vetemjöl
  4 msk kakao
  1 tsk vaniljsocker
  2 tsk bakpulver”
  Fast i pajform med fyra satser på tre kakor. Vet inte hur de blev, kom just ur ugnen. Och sen skall de in i frysen. hmm… allt utom en bit?
  Till Stockholm imorgon. Förra gången jag var i stan hade jag väldigt otur med maten. Hoppas på bättre lycka denna gång. Tips på bra (och studentplånbokvänlig) mat i närheten av Slussen mottages tacksamt. Må gott!

 2. Alice

  Receptet dyker upp på Tasteline på måndag. Bra prisvärda restauranger: you Love bimbimbap på Folkungagatan, nära Nytorgsgatan för god enkel koreansk mat. Eller bra vietnamesiskt på Götgatan, ganska nära Folkungagatan som heter… Noodle house om jag inte minns fel. Beställ smårätterna!
  Eller så får du komma gem till oss och äta. Ring!

 3. ebba n

  Nästa gång, Alice. Då ringer jag!
  Maten blev indiskt idag (på söder en bit från Skanstull mot Vita Bergen till, mysigt med lampor och levande ljus och helt ok mat på ”fängelsetallrik”), igår en ”Aveny-rätt” på svarta Fåren (eller singular?) på Stortorget (där de också tyckte att älgburgaren var lite väl bränd och ordnade en ny, men inte mer än det). Annars kan jag rekommendera espresso på White House Akallalänken 10 och till det ett litet persiskt bakverk. Dina tips sparar jag på!

 4. Camilla

  Hej!

  Men vad roligt att hitta sin egen kaka på bild och en så fin kommentar till också! :) Min sambo sa att han såg att du tog kort på kakan, och nu fick jag alltså se varför. ;)

  Roligt att ni uppskattade mina bidrag till tävlingen! Nu har jag bakat den vinnande kakan 10 gånger så jag tror det dröjer ett tag innan jag ska göra den igen. Är mycket nöjd med min MUM86 förresten! Den har varit behjälplig både vid kladdkakebak och som degknådare när jag bakade frallor i helgen. Perfekt vinst!! :)

  Mvh Camilla – Kladdkakemästarinna 2009 ;)