vem åt min sparrisknopp?

Jag kom äntligen i väg till till Stig Lindberg-utställningen på Nationalmuseet. Att se Lindbergs samlade produktion gjorde mig glad och hungrig, så Vinlusen och jag gick två trappor ner till restaurang Atrium, en av mina favorit museumresturanger.

Jag åt buffén som innehöll sparrisstjälkar men inga sparrisknoppar, kronärtskocksblad men inga kronärtskockshjärtan. Precis så ska en lunchbuffé vara! Den ska dra nytta av alla råvaror som används i köket under dagen eller veckan, men jag kan inte låta bli att undra vem det var som fått äta topparna på min sparris.

4 kommentarer

 1. Alice

  Jepp. Vi får väl se vad tomten har med sig. Det är alltid bra att publicera en önskelista på Brax on Food. /Alice ”PR” Brax

 2. Heléna

  en konstig fråga kanske men i vilken prisklass ligger Atriums mat ?
  Serveras buffén både vardagar och helg. Kollade upp hemsidan men fick inget svar där så tänkte prova med dig.

 3. Alice

  Hej Heléna, Atrium känns väldigt prisvärt. Deras buffé kostade ca 95 kr och serveras både helger och vardagar. Rätter från menyn gick på 130 kronor.