brunchkoden

Jag hade tänkt äta söndagsbrunch på Moderna muséet, men när jag insåg att den kostade 235 kronor var det inte svårt att avstå. En brunch borde aldrig få kosta mer än 200 kronor och gärna en bra bit mindre.

It's not quite breakfast, it's not quite lunch,
but it comes with a slice of cantaloupe at the end.
- Jacques

Moderna specar inte om de serverar melon, men dessertbordet känns väldigt 1998: pain au chocolat, fruktsallad, smoothie, panna cotta, brownies och chokladmousse. Å andra sidan serverar de vildsvinsprinrskorvar, ett ord lika fint som det är långt.

5 kommentarer

 1. Sabina

  Mmmm. Det där med höga brunchkostnader är ju en styggelse! Jag har under en längre tid hyst en stor kärlek till Strands brunch, men den har gått upp åtskilliga tior på senaste tiden.
  Är dock lite sugen på att besöka Cirkus brunch. Nån som varit där?

 2. Sabina

  Jaa, alltså Cirkus. Där ute på Djurgården…
  Kan berätta att att det var en trevlig utsikt, fina vita stärkta linnedukar på borden och en ganska god buffé. Bäst var rostbiffen. Och äggröran. Äggröran var riktigt bra, jag bor rätt mycket på hotell i sverige, och det man slås av ofta är att äggröran snarare kan betecknas som äggstanning på de flesta hotell (även riktigt bra hotell!).
  Var inte jätteimponerad av efterrättsbuffén, Strands är bättre. Men om man gillar ost så har dem det också..
  Kostade 195:-, och då ingick kaffe och thé, men ingen juice.

 3. Johan

  Varfr ligger taket p vad en brunch f kosta? Om man lter kalaset tvhundra spnn kan det lika grna 235 kr. Enkelt uttryckt, vad reglerar kostnadstaket?

 4. Sabina

  Hmmm, svårt att säga. Tror att det har att göra med vad som ingår. På vissa ställen ingår ju inte någon dryck. På andra får man lägga till för latte och/eller juice. Och vissa ställen har ju mousserande! (men bara som tillägg, tror jag, som Elverket).
  Men jag måste säga att Strand, med en perfekt efterrättsavdelning är prsvärd.