”vegetarisk mat borde vara trekantig”

… istället för att försöka likna korvar och kycklingfiléer, utbrast Tastelines dietist Mia.

Alla vegetarianer där ute, vill ni verkigen äta saker som heter sojakorv, rödbetsbiffar och quornfilé? Och varför är quorn så ohemult dyrt. 123 kr/kg kostade färsen. Vanlig blandfärs brukar jag kunna köpa för 40 kr/kg och ekologisk nötfärs för 80kr/kg. Hur krångligt är det att dra upp lite svamp (mykoprotein) och frysa ner det?

5 kommentarer

 1. Jessica

  Jag har alltid undrat över det där. Varför veggo alternativ alltid beskrivs i termer av kött? Om det nu är kött man försöker undvika liksom…

 2. Jenny

  Visst är det tokigt, både det hutlösa priset på quorn och kött-wannabe-namnen. De dyra priserna brukar förklaras med saker i stil med att det är förhållandevis låg efterfrågan på de produkterna men, som du sa, hur dyrt kan det vara att dra upp lite svamp och frysa ner det? Låter billigt jämfört med att föda upp, mata och ta hand om en ko eller gris under några år tycker jag. Och namnen är ju heltokiga. De som gör produkterna tror kanske att vi vegetarianer/veganer är så knäppa att vi inte fattar vad vi ska göra med maten om de inte kallar dem korvar/biffar/schnitzlar. Typ, börjar äta sojakorvarna i morgongröten och rödbetsbiffarna till efterrätt..?

 3. Martin

  Jag förstår inte vad det är för fel på nykokta kidneybönor, svarta bönor,eller kikärtor, för mig är det jätespännand eoch jättegott.

 4. Sanne

  Jag älskar att äta glutenkyckling och sojakorv. Jag gillar ju kött men vill inte äta djur, så varför skulle jag inte laga till mina gamla favoriträtter med ersättningsprodukter? Förra veckan i London gick jag på vegansk thairestaurang och åt sojabläckfisk. Mycket gott. Jag förstår inte varför köttimitationer alltid provocerar människor så mycket.

 5. Johanna

  Har du varit på Vegegården i Malmö, Alice? De serverar enbart vegetarisk och vegansk mat. Först var jag helt skeptisk till att hela menyn bestod av kött (såg det ut som) och inte förrän nyligen har de lagt till ”vegetarisk” framför rätter som kyckling och biff.
  Nu kan jag förlåta dem för detta, för efter att ha upptäckt deras lunchbufféer behöver jag inte längre slita mitt hår när jag vill äta en rejäl vegetarisk lunch inom gångavstånd från Gustav Adolfs Torg.

  Som vegetarian har man ju annars lärt sig att hoppa över allt som innehåller någon form av köttord i menyer.