matpoesi

En snyggt syrad citron- och kräftsoppa (109 kr) ångar under ett knallgrönt pak choy-blad i sällskap av två bullika tilltugg på västerbottens­ost med den rätta, sältade, skärpan.

Visst låter det fint när DNs krogkommission skriver om maten på Republik.

3 kommentarer

  1. forare

    Nej, det låter som att vilja men inte kunna. Inser att jag varit med och lanserat det fnoskiga matspråket. Men för få skribenter försöker hitta sin egen stil.

  2. Alice

    Men vad är bäst? Att vilja och våga, eller att inte tro på sina kunskaper och spela med säkra kort som så många andra gör.

    Jag tycker om att DN beskriver maten. Jag kan se den framför mig. Många andra lägger mer krut på miljön.

  3. BrazilianLinda

    Det låter…. hmm inte sammanhängande.. jag får inte till det liksom… Jag förstår vad de vill säga men det går inte in…. Men faktum är att det inte alltid är lätt att sätta en beskrivning på maten. Hur man får det att låta riktigt snoffsigt så att folk ska vilja äta den.
    Kanske är det bäst att rätt och slätt säga: den goda citron-kräftsoppan serverades med ost och pak choy blad.. etc etc…?

    Ibland är det enkla bäst….