Vatten är den nya chokladen

I USA ges det ut böcker om vilket buteljerat vatten som passar till vilken mat. På nyöppnade Brunnsgatan 1 rekommenderas ett speciellt vatten till vinprovningar, grekiska Sourthi med låg salthalt och hög kalkhalt, som sänker syran i munnen. På restaurang Mathias Dahlgren går man mot strömmen och serverar vatten från Mälaren. Filtrerat, kolsyrat och tappat på vackra flaskor är det garanterat fritt från miljöförstörande transporter. Däremot har vissa gäster än så länge ett motstånd mot att betala 60 kronor för en liter.

Texten har även publicerats i SvD

3 kommentarer

  1. Lagers tabberas

    Som vattenälskare och vattendrinkare och djädrigt noga med salthalt, kalkhalt, mineral och smak och väljer vatten efter mat så blir jag så trött av alla som skriver om vatten och som gör det där lilla miljötillägget, på utandning som ett slags mantra – som att lobbyisterna kommit så långt in i människors dåliga samveten att de behöver en slags liten bön att ta till för att komma ur det. ”Garanterat fritt från milojöförstörande transporter”. Nej Brax Du är inte ensam så det är iungen attack den här kommentaren snarare en reflektion: ”När kommer samma när det handlar om vin som transporteras från den enas kontinenten till den andra, från USA, från Australien?