varför säljer ingen min älsklingskniv?

knivDetta är världens bästa brödkniv – Victorinox Pastry knife. Själv klarar jag mig inte utan den och ger bort den till alla jag känner. Om jag bara fick äga två knivar (hemsk tanke) skulle detta vara en av dem. Jag använder den till att skära bröd, lax, sockerkaka, tomat och vattenmelon. Den är lång, vass och stabil och vårt förhållande är livslångt. Så varför finns nu inte denna ljuva vara i Stockholms butiker? Jag tillbringade min dyrbara lunch med att besöka Duka, Åhléns, NK och John Wall. Ingen av dem har Victorinox. Verner & Verner hade slut på den eftersom alla köpare blev hänvisade dit och Cordon-Bleu i Sturegallerian hade den bara i sin huvudbutik på Vasagatan. Tur att Clas Ohlson har den, om än med plasthandtag.

5 kommentarer

 1. Daniel O

  Jag tror att Johan Swanljungs kompis Michael Carlander säljer Victorinox. Snacka med honom vetja! Bor i Sthlm så du kan säkert enira dig fram till honom./Daniel

 2. Anne

  Jag har hittat den på verner o verner i farsta centrum, och Martin Ohlson hade den också. Och så på nätet då. Men den är SÅÅÅ stor! Känns den inte klumpig?

 3. Angela

  Cordon Bleu (den på Vasagatan) är något av en favoritaffär för mig. Jag är inte alls förvånad att de hade din kniv – nästa gång kan du ju slippa lunchmotionen och gå till bästa butiken på en gång! Dessutom finns det ju så mycket andra trevliga prylar där också.
  Duka och Åhlens i all ära, men är man ute efter något speciellt brukar det löna sig att gå förbi en specialistbutik.