upphausat skaldjur

Rapport från The Fat Duck:
Hestons paradrätt snigelgröt är välfotograferad. 323 träffar ger ordet ”snail porridge” på google. Mina egna bilder finns kvar i kameran och där tänker de förbli tills jag är åter i SoFo. Minns inte ens om jag fotade snigelgröten. Egentligen gillar jag inte att ta bilder på restaurang, det känns pinsamt och så tar det bort uppmärksamheten från maten. Jag är ju där för att äta, inte för att ha något att blogga om.

Mitt starkaste intryck av snigelgröten, som egentligen var en persiljkokt havregrynsgröt toppat av vitlöksstinna sniglar, var att det påminde om mormors mustiga stekar med smutsig sås. Inte illa Heston! Vill du prova själv finns receptet här.

6 kommentarer

  1. Alice

    Ja, mormor gjorde smutsig mustig sås genom att vispa ur gjutjärnspannan och tillsätta en generös skvätt kolorit. Inte för att jag på något vis anklagar TFD för att använda kolorit, men smakerna likande varandra.
    Umami kan också vara en delförklaring, eftersom mormor hade mycket stekt svamp i sin mat. Jag ska skriva mer om min mormors mat någon gång.

  2. David

    Jag inbillar mig att ”just like my grandma used to make” inte är en kommentar som Heston självklart väntar sig eller uppskattar. Om man inte råkar vara barnbarn till Agnes Marshall, förstås.

  3. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » i jakt på perfektion