taco är ingen krydda

texmex

En dag på jobbet för ett drygt år sedan blev jag uppringd av en kvinna som heter Gabriela. Hon hade den väldigt bestämda uppfattningen att Tasteline gjorde fel när vi gav en massa rätter prefixet taco. Tacoburgare, tacopaj och till och med tacotårta. Taco är en rätt och inte en kryddblandning som återfinns i en påse det står Santa Maria på.

Visst har Gabriela rätt, men det är svårt att göra om och göra rätt när våra läsare söker på ordet tacos som galningar. Ni vill inte veta hur många det är som vill laga tacoburgare. Tro mig!

mexikobokSå i Sverige är taco synonymt med en kryddblandning, men för alla er som vill tänka ett steg längre och faktiskt laga mexikansk mat på riktigt rekommenderar jag Gabrielas blogg Världens smaker och Gabrielas mexikanska kokbok. Eller så väntar ni till nästa år och läser några av mina mexikanska tomatrecpet i Härligt hemma. Men ni som inte riktigt orkar laga mexikanskt kan alltid skylla på att ni inte hittat någon silverlök, för riktig mexikansk mat kan inte lagas med silverlök, så det. Det har jag lärt mig av Petra. Min andra mexikanska källa.

Och ska vi sen riktigt peka finger tycker jag att Arlas Tandoori-taco förtjänar en tillhutning. Har du ringt dem Gabriela?

2 kommentarer