sport och mat (II)

Jag gillar inte sport, det är allmänt känt. Det är lite av en imagegrej, jag är precis lika fascinerad av mat som jag är ointresserad av sport. Därför känner jag mig väldigt kluven när sportklyschorna smyger sig in i matjournalistiken. Senast var det Magnus Håård, Sveriges representant i konditori-VM, som ligger i hårdträning.
– Jag siktar på att bli den förste blågule världsmästaren, säger Magnus.

Mummel tänker jag, men blir lugnad när jag läser att hans specialitet är karamellarbeten. Det är något väldigt visst med män som kan hantera varmt socker.

Är man mer intresserad av sport på nationell nivå går det bra att ser fram emot tävlingen Årets konditor som säkert kan översättas till SM i konditori. De år jag har bevakat evenemanget har det bara vara män som ställt upp/tagit sig till final. Men i år är det annorlunda, för nu är temat bröllop och då kryper landets skickliga kvinnliga konditorer fram. Fyra av sex är kvinnor. Marie Skogström, semifinalist i Årets Kock 2006, avslöjar att årets bröllopstema var helt avgörande för att hon skulle ställa upp. Kanske kan fler kvinnor anmäla sig till Årets Kock om man tänkte till på temat där också?

Själv kommer jag att följa Therese Wikström extra noga. Jag fick hänga med henne i två dagar på En liten smula när jag gjorde en stor bröllopstårtsspecial till Allt om Mat nr 8 i våras. Oj, där har vi en kvinna som kan baka!

Kommentarer stängda.