spekulationssaffran

Saffran Foto: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer
I julas gjorde jag ett saffransjobb, alltså ett gäng recept på tema saffran, och hann köpa ganska många kuvert. Jag förstod aldrig riktigt hur tre 0,5 grams paket kunde gå loss närmare 80 kronor förrän jag läste Sorundas nyhetsbrev idag. Tydligen tredubblades saffranspriset 2008 och det beror inte bara på att kronan faller som en sten. Framförallt har stora handlare  börjat spekulera i saffran vilket gjort att priset rakat i höjden.

Mummel, räcker det inte med att man spekulerar i kaffe och choklad? Fast den dagen man kan bacon når spotmarknaden kan jag tänka mig att röra på sparkapitalet.

4 kommentarer

  1. Jessika

    kuperad eller okuperad saffran ;) (coupé/non coupé)
    De får för guds skull inte börja handla med choklad, om det blir dyrt kommer jag att gå i konkurs.

  2. Offalboy

    Ja du hade tur att köpa den då säger ja bara….just nu finns det ingen saffran på marknaden och höjjningarna i pris ut mot konsument är inte nådiga!

  3. Pingback: På tal om… | Lisa lever kustliv | Blogg recept Vin & Matbloggar | Allt om Mat