så kommer du bonden lite närmare

Jag tog precis ett äpple från LRFs fruktkorg. Äpplet hade en liten klisterlapp på sig:
”Meet the Grower!”

Jag följde adressen natureandmore.com och skriv in koden 572 (ja, jag har knyckt bilden som satt på en annan produkt) och wow! Jag hamnar på en sida med en enkel youtubefilm om  äppleodlaren som odlat just mitt äpple och så kunde jag vidare till hans hemsida och läsa mer om vad och hur han odlar.

Detta projekt gällde just ekologiska varor, men vore det inte fantastiskt om man kunde få den sortens kontakt med svenska bönder genom alla deras konsumentprodukter? Ett rykte säger att något sådant är på G. Jag håller tummarna, på att det blir av och att det blir lika snyggt och enkelt.

2 kommentarer

 1. Karin Schmidt

  Hej!
  Vi söker deltagare som vill bidra med tankar och synpunkter om irländsk matproduktion för en kvalitativ marknadsanalys. Irländska matproducenter vill ta tempen på övriga Europa för att få en uppfattning om vad de har för ”profil”. Vi bjuder in på vårt kontor på Barnhusgatan i Stockholms city på dagtid 27/1-4/2. Man får själv bestämma tidpunkt och får en ersättning på 800:- för att man deltar. Intervjun tar ca 2 1/2 timme. Vi söker också vanliga konsumenter för gruppsamtal och förutom experter som matjournalister och inköpare.

  Skulle detta intressera dig? Hör gärna av dig till Karin på 0854529100 el karin@augur.se.

  Vänliga hälsningar,
  Karin

 2. Jessika

  Intressant initiativ!
  När de sa att de skulle sätta uppfödarens namn på kött- och fågel så trodde jag att det skulle känna mig helt avtänd men det är helt okej. Och med äpplen och frukt desto mer.