quorn in the USA

Bussen stannar till vid en bensinstation en och en halv timme utanför New York och passagerarna strömmar ur bussen och in på en food court.
– Inte McDonalds, inte McDonalds.
Jag mumlar mantrat medan jag går in genom dörrarna.

Räddningen är nära. Det finns ett ställe som säljer pizza slices.
– Har ni någon vegetarisk?
Klart de inte har. Jag resignerar, ställer mig i kön till McDonalds och kisar mot menyn. Har de inte någon garden burger här någonstans?

Jag går tillbaka till bussen med en fiskfilé, en quarter pounder och två läsk stora som syrgastuber. Av misstag, eller gammal vana, beställde jag ”large”.

Jag är i USA med en vegetarian och det är först nu jag inser hur köttfixerat det här landet är. Alla mackor på cafeéer innehåller kyckling eller nötkött och det enda som kan ersätta köttet är burk-tonfisk. Någon som vet hur mycket tonfisk amerikanarna konsumerar per capita och år? Det vore kul att veta.

7 kommentarer

 1. Ingrid Remigino

  Ville bara saga att SubWay har veggie deligt pa menyn och du kan ata vegetariskt valdigt latt om du ar positiv. Wendys har bakad potatis vegetariskt eller hur? Ak inte till USA om du ar sa negativ.

 2. Sara

  Du borde isåfall åka till västra USA istället. Här i Kalifornien och Oregon är vegetariska alternativ standard, och det finns mycket mer att välja på än i Sverige. Många mataffärer som mer eller mindre säljer enbart vegetariska produkter, och sådant som är mycket godare än quorn som tempeh och tofu. Finns även många helt vegetariska restauranger, men då måste man leta sig iväg från köpcentrum och dylikt. Bara som ett tips!

 3. Alice

  Ja, jag har underbara minnen från San Fransisco! Men även New York är fyllt med riktigt bra mat. Jag handlar, lagar och njuter. Däremot är inte amerikanska busstationer ett dugg bättre på bra mat än amerikanska dito.

 4. L.K

  jo nog kan dom laga snabbmat men bra med alternativ som vegetariskt! folk borde lära sig äta lte av varje.

 5. Marie

  Reser man någon gång till Georgia USA så behöver ingen vara orolig för att ej hitta vegetarisk mat för det finns vegetariska alternativ på nästan alla restauranger.