inte dricks-vatten

Är vatten dyrt eller billigt i New York?
Till skillnad från i många länder, så kan man dricka kranvattnet men det smakar inget vidare. Och vågar du dig på att beställa tap water på en restaurang blir du genast stämplad som en drickshatande snålis.Vatten är stapelvara här och prissatt därefter. Inte ens i Metropolitans eleganta takträdgård kostar en mineralvatten mer än 17 kronor. Ett sexpack halvliters vattenflaskor köper du för 15 kronor på 7-eleven. Mindre än 2,50 kronor styck!

I Sverige verkar bryggerinäringen ha gått ihop och beslutat om en lägsta prisgräns för allt som säljs i 50 cl pet. Har du någonsin sett en kyld flaska för under 12.90? 1,5 l flaskor säljer de däremot gärna för 8.90 + pant.

Varför är det så dyrt med drickvänliga vattenflaskor i Sverige? Är det för att få oss att dricka mer kranvatten, eller för att minska antalet tomma plastflaskor i rännstenen kanske? Eller är det helt enkelt så att vi går med på att betala?

2 kommentarer

  1. Jessika

    Varför köpa och släpa hem vatten i Sverige där kranvattnet är så bra?
    I Japan hade kranvattnet en mycket tydlig bismak av klor och där var köpvatten ett nödvändigt ont. Så länge som kranvattnet är så utmärkt i Sverige tänker jag inte nedlåta mig till flaskvatten.