på utflykt i verkligheten

Jay-Zs Cristal pumpade ut ur högtalarna när jag nyss lämnade Pepes Bodega i Båstad. Jag är trött och vill sova och undrade småsurt om inte Federic Rouzard hade rätt när han kallade hip hop-artisternas fixering vid Cristal för ovälkommen.

11 kommentarer

 1. karin

  Fast hmm… Cristal-bojkotten har väl pågått i över ett år nu?

 2. Malin

  Hej där,

  Oj, nu blev det konstigt och som vän av ordning måste jag bara…
  Pepes Bodega ligger i Båstad
  De har ett ”VIP” rum som kallas för Crystalbaren pga av att de är ensamma i Sverige (tror fortfarande) att sälja den champagnen.

  Tjing
  ps, gillar dina texter

 3. Alice

  Visst Karin, och det får gärna pågå ännu längre om jag får bestämma. Mer champagne till mig och mindre till restauranggolvet.

  Hej Mailn, visst var jag i Båstad. Så går det när man bloggar mitt i natten. Och jag har en känsla av att även på Pepes hamnar inte all Cristal (nu med rätt stavning).

 4. Kalle

  Som inbiten frankofil så måste jag påpeka att Cristal inte heller är någon särdeles bra champagne. Anledningen till dess exklusivitet går att härleda till det ryska tsar-väldet. Tsar-hovet ansåg att det var ett himla slöseri med ”inåtvälvningen” (vet inte vad det heter egentligen men hoppas att ni förstår och har överseende) i botten på champagne flaskorna, eftersom detta tog upp utrymme som skulle kunna ges till mer champagne, och för detta ändamål skapades det en ny champagne där flaskorna hade flat botten, Cristal. Alltså är det bara ett löjligt krav från fyllekranka ryssar som gör denna champagne så exklusiv.

  Det finns bra mycket bättre champagne för en billigare penning.

 5. Alfred

  Jay- Z har inte gjort någon låt som heter Cristal, men han har nog nämnt det i de flesta låtar han gjort. Varför är fixeringen ovälkommen, är Cristal endast förunnad andra människor, brats som häller ut den på Pepes? Rouzard dömdes väl ut som rasist så det kan bidra till eventuell misstolkning av ditt inlägg. Håller med Kalle om att det finns mycket bättre för pengarna.

 6. Alice

  Nu får du väl ge dig Alfred!
  Jag tycker att champagne ska drickas, inte sprutas. Svårare än så är det inte.

 7. Daniel O

  Hej Alice,

  jag har också skrivit om ofoget att spruta champagne. Och den puckade franske styrelseordföranden(?) för Roederer som lyckades ådra sig rapvärldens bojkott genom att yttra sig ytterst fördomsfullt. Att jag skriver detta nu är inte för att säga att jag minsann var tidigare ute än du, utan för att jag håller med dig helt. I landet jag befinner mig har man nu åter blockerat alla .blogspot.com-adresser så av de läsvärda bloggarna kan jag bara läsa dig och vassa eggen just nu.

  Ha det bra. Kram,

  Daniel

 8. Ullis

  Onödigt vetande, var bara tvungen….;) `Uppåtvälvningen´ uteslöts även för att den där tsaren var livrädd för att bli förgiftad av sina fiender o ev pulver skulle då fällas ut o hamna på botten o bli synligt