Oaxennytt

20130112-090203.jpg

Läser DI Weekends krogguide 2013 med sonen på lördagsmorgonen.
– Kniv och gaffel.
– Bra!
– Flaskor.
– Precis, italienska vinföaskor.
– Blommor.
– Ja, Gastrologiks krabbrätt ser ut som blommor.

Sen tappar han intresset och återgår till att bygga tårtor i duplo. Därmed går han miste om Göran Jonssons utmärkta artikel om framtidens Oaxen vid Nya Djurgårdsvarvet. Men om han någon gång frågar mig om Oaxen (han var trots allt där när den låg på ön Oaxen) så kan jag numera berätta att krogen även i fortsättningen kommer att heta Oaxen Krog, med tillägger & Sliperi. Sliperidelen är bistro med 70 platser inne och 60 ute. OCH brunch på helgerna. Hurra! Fine diningdelen får 30 sitplatser. De kommer troligtvis köpa grönsaker från Rosendals Trädgård, även om de gärna vill odla allting själva på sikt.
Jag vet numera också vilka stolar den framtida restaurangen kommer ha, men vill sonen veta det får han faktiskt läsa artikeln själv.

Kommentarer stängda.