nu är ankan min

Nu har jag gjort det!
Jag har bokat bord för två på The Fat Duck.
Krogen som är så rysligt hyllad för att vara nydanande inom molekylär gastronomi, galen och repetitiv. Åtminstone när det gäller avsmakningsmeny som Heston tycks uppgradera snarare än förändra.
Men nu är jag redo att ta mitt första steg mot att med uttråkad min kunna säga ”snigelgröt, finns det fortfarande kvar menyn”. Och så kommer jag kunna bocka av min andra trestjärna. Vad det nu ska vara värt.

Och till min stora glädje såg personalen inte D:s etiska syn på köttkonsumtion som ett problem för att äta avsmakningsmenyn som innehåller såväl baconglass som anjouduva. De skulle fixa fram vegetariska alternativ. Och sniglar ingår som väl är i unga filosofers diet, så gröten slipper han inte ifrån.

Läs om tidigare krogbesökares åsikter, de går brett isär.

Glädjebubbla!

6 kommentarer

 1. Elin

  Men vad roligt, vi har pratat om den där feta gamla ankan i flera år, mest S iofs, men samtidigt så hyser han en sådan Londonfobi så vi får liksom aldrig vägarna förbi. Vi har förresten the gastrocookbook hemma nu om du vill låna för att få inspiration till en massa coola gastro pubs i UK.

 2. Alice

  Tydligen fick David reda på att han skulle äta på The Fat Duck genom att läsa om det på bloggen. Jag vet inte om det kan sorteras under ”glad överraskning” eller ”kommunikationsmiss”.

 3. Hedda

  Åh, feta ankan! Jag är avundsjuk! Efter vår middag på Mistral får jag knappast med mannen på svindyr restaurang med små sjöborregelatinkuber och vispad grishjärna. Och snigelgröt lockar faktiskt inte ens mig som relativt är gastronomiskt frisinnad. Ni är modiga.

  Istället blir det hederlig inälvskorv på La Merenda i Nice om en knapp månad.

 4. Magnus

  Grattis! Jag har haft förmånen att äta på massor av riktigt berömda krogar men The Fat Duck slår det mesta jag testat. Inte ”godare” men mer intressant, roligt och annorlunda.

  Lite kuriosa, bär Niklas startade Niklas i Helsingborg så var kocken Renee Redzepio, of Noma fame, och självaste Heston gästspelade. Niklas var och är själv nog mest intresserad av att åka skateboard så när Renee drog efter några månader så blev det inte så mycket mer. Och Hbg är ju en för liten stad för den typen av matlagning.