mitt dyra bokberoende

Det ar svart att halla i punden nar bokladorna i England har hela hyllor fulla med matbocker. Inte kokbocker med trakiga recept, utan faktiska matbocker som handlar om matkultur, matupplevelser och restaurangkultur.

Jag forsoker forklara for mig sjalv att det inte blir nagra nya bocker forran jag slukat alla 21 matbockerna jag kopte i New York i hostas, men av nagon anledning lyssnar jag inte pa min fornuftiga sida just nu. Kanske blir det bara en bok av A.A. Gill eller en tjock lunta om Englands bortglomda matratter. 

6 kommentarer

 1. Jessica

  oj, 21 matböcker i New York… du får nästan skriva och lägga ut en lista på vilka du köpte ;).
  Jag har gått på den där kokbokhandeln i Stockholm. Också livsfarligt.

 2. Stellan

  Jag blev bara trött av Books for Cooks, faktiskt. Det är för mycket, finns ingen chans att titta igenom allt. Men i övrigt kan jag bara hålla med: Att gå in i en engelsk bokhandel brukar förutsätta ett samtal med banken först…

 3. ida

  Hej Alice! Jag snubblade över din blogg när jag var på jakt efter roliga matbloggar och kände igen ditt namn. Vi började på journalistprogrammet samtidigt (det är lätt att komma ihåg ditt namn :)) fast jag tror inte vi var i samma program (jag började på det långa programmet). Jag hoppade dock av efter en termin och flyttade så småningom till Quebec där jag bor nu.
  Det var kul att se att det gått så bra för dig! Lycka till med allt!
  hälsningar Ida

 4. Omar Ud-Din

  Skönt att läsa att även ”proffs” drabbas av kokboksberoende. Har själv samlat på mig ett tiotal titlar på några månader… Waterstone hos Harrod’s är btw en butik där jag kan spendera timtal. Allt mellan Larousse och Nigella trivsamt sorterat och med underbart hjälpsam personal.

 5. Viktoria Schiöler

  21 matböcker – det låter som ett härligt beroende!

  Förresten så tycker jag att du kan flytta till Malmö. Det är trevligt här i Skåne. Och jag skulle kunna laga nåt godare till dej än den där sejen.

  Hälsa D!