min tårta var inte svår nog

Alice tårta Foto: Åsa Dahlgren
Foto: Den begåvade matfotografen Åsa Dahlgren

Den här fantastiska tårtan lagade jag till Allt om Mat sommaren 2005. Duken är en gardin från mammas och pappas sovrum och fatet minns jag inte riktigt var det kommer ifrån. Tanken med tårtan var att visa att det är utsidan som räknas. Tårtan är gjord på tre paket färdiga tårtbottnar och lite mosade bär, grädde och sylt. För det är inte där man ska lägga energin.

Jag gillar nämnligen att pimpa tårtor efter konstens alla regler. Ett jämnt vackert lager med grädde, bär i tre nyanser av rött och en liten rosenknopp i mitten. Med en sån utsida kommer gästerna aldrig fråga om jag bakat bottnarna själva.

SteeplertårtaMen när receptet redigerades kom man fram till att så enkla (eller möjligtvis korta) recept kunde man inte ha i tidningen så vips tog man fram recept på såväl sockerkaksbotten som en hemkokt(!) äggkräm med ingefärssmak. Jag litar fullkomligt på att det blev ruggigt gott, men själv har jag inte tålamod nog att prova det.

Mitt eget recept påminde lite mer om Steeplertårtan som publicerades i Sommarköket.
Foto: Min utmärkta SvD-fotograf Jurek Holzer

Här hittar du fler pimpade tårtor av Alice

3 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » fotografera med favorit-Ã…sa