loppis hos Tasteline

Bakgrund: Jag jobbar på Tasteline. Sedan jag började 2006 har vi varit ägda av SvD och en av våra grundare Anna O Lindgren. I november 2008 köptes vi av Aftonbladet, som i och för sig tillhör samma koncern som SvD.

Tasteline flyttade i veckan. Vi tog vårt pick och pack och åkte sex hållplatser till Globen och Aftonbladet. Men innan dess ägnade redaktionen sig åt många dagars storstädning. I källarförrådet fanns köksmaskiner och porslin sedan Hedenhös dagar. I rekvisitaförrådets vita avdelning trängdes på tok för många vita tallrikar för att inte tala om skålar i limegrönt eller gult som aldrig gjort sig bra på bild. Allt detta skulle bort och bara den mest optimala rekvisitan skulle vara kvar.

Utförsäljning på Tasteline Foto: Alice Brax

E, L och jag satte prislappar på varenda pinal innan vi släppte in kollegorna på Tasteline som lyfte, klämde och synade porslinet och glasen. Tack vare ytterligare kollegor på SvD fick nästan allting nya hem och bara ett fåtal saker behövde slängas. Eller för att vara ärlig, jag har inte kunnat med att slänga något. Det ingen vill ha står fortfarande kvar i provköket tills jag kommer dit nästa gång. Vadå nästa gång, undra kanske du. Jo, provköket flyttar inte med oss, det stannar kvar på SvD. Tasteline kommer alltså att ha ett av Stockholms största kontor som sträcker sig från Aftonbladet vid Globen till SvD vid Sergels Torg. Krångligt? Jo, en smula.På plussidan kan vi fortsätta att handla våra råvaror på Hemköp City och i Hötorgshallen.

Utförsäljning på Tasteline Foto: Alice Brax

4 kommentarer