lär dig skillnaden mellan Hunger och Äkta Mat

hungeraktamat

Jag tror att det kommer råda viss förvirring på tidskriftsmarknaden den närmsta tiden. Mats-Eric Nilsson, känd från Äkta Vara, (märkningen för mat utan tillsatser) är inte chefredaktör för tidningen Äkta mat, som man så lätt kunnat tro. Hunger är namnet på hans titel.

Chefredaktör på Äkta Mat är Anna Michelson, som tidigare jobbat på Allt om Vin, Mersmak och Gourmet. Här önskar jag att jag kunde binda Anna till något hungerprojekt för att knyta samman säcken och förvirra alla ytterligare. Men tyvärr. Och LRF (där jag jobbar) som äger LRF Media hade en stor utställning 2010 tillsammans med fotografen Jens Assur. Den utställningen hette Hunger.  *nöjd*

Båda tidningarna verkar vurma för ekologiskt. Ingen av dem kommer vara recepttyngda, men medan Hunger verkar ägna sig något åt längre reportage (?) och undersökande journalistik kommer Äkta Mat skriva om råvaror i säsong och hur man lagar mat från grunden. När jag har båda magasinen i min hand kommer en mer träffsäker beskrivning.

2 kommentarer