kvartershjälte

Jag vaknade i morse oerhört sugen på riktigt bra bröd. I vårt hem är det enda i brödväg Fazers nedfrysta frökusar. Ovanligt gott för att vara butiksbröd, men inte gott nog för en lördagmorgon.

Då jag ihåg att Per Olsson öppnat konditori i kvarteret så sent som förtförra veckan och har lovat att köpa in brödlimpor från Lux på helgerna för att göra helgkunderna glada.

9.01 klev jag in genom dörren (på vardagar öppnar han 7.30) och valde mellan ett ruskigt snyggt citronlevain, ett ljust surdegsbröd och en valnötslimpa.

65 kronor (ja pappa, det är ett helt normalt Stockholmspris för riktigt bra bröd) klev jag ut därifrån med en limpa och en rar liten kanelbulle.

Nu sitter jag hemma och stoppar i mig skiva efter skiva med citronsmakande levain med bara bregott på. Färskpressad apelsinjuice och SvDs motorbilaga till det blir en oförskämt bra start på lördagen. Tack Per!

4 kommentarer

 1. Katja

  Nej, jag tycker INTE 65 kronor är okej ens i Sthlm. Om inte surdeg var så hiiiimla på tapeten just nu…

 2. Jenny

  Hej!
  Nu var det ju inte brödet som kostade 65 utan i det ingick även en kanelbulle om jag fattade det hela rätt. Så då kan ju inte brödet ha kostat mer än 45-50 kr och det låter ju helt rimligt i mina öron.

 3. Alice

  Hej Jenny, just så var det. Nu efter att ha slukat nästan hela brödet hade jag nog kunnat betala 65 kronor…
  men troligtvis kostade brödet 45 och bullen 20
  /alice