krogveckan är en strålande idé!

Någon nämnde krogveckan på Facebook och två minuter senare satt jag och kikade igenom alla Stockholms krogar som var med.

Krogveckan innebär att om du bokar i förväg får du äta en tvårätters för 200:- dock inte från a la carten, utan från en fast meny. 20 000 personer nappade på erbjudandet den här gången.

Vissa restauranger hade jag gärna besökt, som Seikoen vid Tegelbacken, men deras fasta meny lät för oinspirerande. Bästa menyn hittade jag på Hotel Skeppsholmen. De har fått ljummen kritik i tidningarna, men det som mötte oss var bra service, snygg (översaltad) mat och ett genomtänkt (svenskmysigt) koncept.

Museet hade utmärkt torsk
Museet hade utmärkt torsk

Jag hann även med en middag på Museet. De serverade torsk med räkor och potatis rakt upp och ner. Inget krångligt och därför utmärkt. Min tvårätters som även inkludera en riktigt välgjord och klassisk gubbröra hade gått loss på 400:- i vanliga fall.

Med en dessertbricka blir slutnotan lite högre.
Med en dessertbricka blir slutnotan lite högre.

Båda gångerna kostade hela middagen 1000 kronor inkl några glas vin, dessert, kaffe och rejäl dricks. Känns helt acceptabelt och billigare än vad överprissatta kvarterskrogar brukar lura av mig.

Intresset för mat gror och frodas i Sverige. Ett tecken på det är att krogveckan slog rekord i vår, med över 20 000 restauranggäster. I höstas deltog 13 000 gäster.

Här är statistiken på de mest besökta krogarna under veckan. Edsbacka hade över 1000 budgetbesökare. Och jag känner mig ganska genomsnittlig som prickade in plats 5 och 7 av 164 restauranger.

1. Edsbacka wärdshus
2. Ulla Winbladh
3. Il Conte
4. Ljunggren
5. Museet
6. Stallmästaregården
7. Hotel Skeppsholmen
8. Story Hotel
9. Melanders butik och brasseri
10. Stadshuskällaren

1 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » krogveckan gav mig mardrömar