konsten att pimpa en meny

Pimpa till meny, bad min kollega L. Hon håller i alla trådar kring Årets Hemmakock som går av stapeln på torsdag och ville att finalfestens meny skulle se bättre ut. Allt som oftast kommer hon förbi mitt skrivbord och förser mig med en drös nya arbetsuppgifter, som den effektiva projektledare hon är.

Hur pimpar man en meny då? Själv tycker jag om riktigt avskalade menyer som rakt upp och ner berättar vad jag kommer att serveras. Sen får det gärna vara en mindre essä under som förklarar hur kocken kom att hitta just den här råvaran, eller varför rätten är ovanligt hälsosam. Tyvärr besitter jag inte så någon kunskap om hur kocken tänkte så det blev en snabbfix.
™ städades bort från ordet Quorn, vaniljpannacottan blev Pannacotta smaksatt med bourbonvanilj från Madagaskar. Salvia- och tomatsmörsåsen blev salviadoftande tomatsmörsås. Choklad specificerades till choklad- & nöttryffel från Piemonte.

Presto! Nu åter till skrivandet.

Kommentarer stängda.