ikväll jurytjänst, imorgon Italien

30 minuter in i tävlingen börjar dofterna nå jurybordet. Spagettin till lunch och ostmackan på eftermiddagen känns helt klart otillräckliga. Jag sippar förtvivlat på en klimatovänlig men ljuvligt hårdbubblig San Pellegrino och funderar på hur många ytterligare koldioxidutsläpp jag kommer att göra mig skyldig till när jag tillsammans med vinnarna flyger ner till Piemonte imorgon.

Ah, Piemonte på hösten, har italienälskarna utbrutit. Själv har jag ingen aning eftersom jag aldrig satt min fot i landet. Men när de tittar så där avundsjukt på mig och börjar mumla om tryffel, skördeklara vindruvor och gnocchi inser jag att helgen kan bli minnesvärd.

***

Något senare: Lars och Liselott vann Årets hemmakock, så mitt jobb den kommande helgen blir att rapportera kring ett Luleåkvartets framfart i Italien.

Foton: Jonas Melcherson/Tasteline.com

Kommentarer stängda.